De opening van het Spanjaardsgatfestival op zondag 22 mei 2011. foto Janet Olde Wolbers
De opening van het Spanjaardsgatfestival op zondag 22 mei 2011. foto Janet Olde Wolbers

Foto's van 't weekend: Haagpoort en Spanjaardsgat

Nieuws evenementen

BREDA - Onder een lekker zonnetje kon jong en oud dit weekend genieten van diverse evenementen in Breda. Zowel op muzikaal als op sportief gebied was er genoeg te beleven.

De aloude traditie van het lopen van de avondvierdaagse is nog steeds populair. In Princenhage liepen zo'n duizend mensen een aantal kilometer om aan het einde een mooie medaille en een bloemetje te ontvangen.

Op zaterdag werd ten faveure van Red NAC een wielerronde verreden. Ruim 1500 fanatieke fietsers reden rondjes voor NAC. Elke ronde kregen zij een bedrag van de sponsors die ze zelf bij elkaar hebben geharkt.

Voor degenen die niet van fietsen of lopen houden, was er zondag de opening van het allereerste Spanjaardsgat Festival. Niet alleen opera, musical-, klassieke- en lichte muziek kwamen hier aan bod, ook flitsende dansmoves zoals bekend van het televisieprogramma So You Think You Can Dance kwamen voorbij. Voor diegenen die het gemist hebben, morgen is er weer een concert bij het Spanjaardsgat.

In de wijk Haagpoort was er voor iedereen de Haagpoort Evenementen opgezet. Wielerfans konden hun borst weer nat maken voor een koers door de wijk en voor de kinderen was er een springkussen, kon je je laten schminken en kon je los op lekkere beats van de DJ.