Het gedenkteken voor Ferry van Vliet onder de B-side. foto Jelle Willers
Het gedenkteken voor Ferry van Vliet onder de B-side. foto Jelle Willers

‘We love you, Ferry, we do’: tien jaar later

NAC

STEENAKKER - Voor NAC was 25 mei 2001 was een zwarte dag. Jong talent Ferry van Vliet kwam om bij een eenzijdig auto-ongeluk samen met zijn vriendin. Woensdag is het tien jaar geleden dat de toen twintigjarige middenvelder overleed.

Het spandoek op vak F2 wappert nog steeds in het Rat Verleghstadion. Naast het doek met daarop Dominique Diroux - eveneens speler van NAC en veel te jong overleden - is dit de respectvolle laatste eer aan deze voetballers. Dit geeft ook aan dat deze jongelingen nog erg leven in de geelzwarte harten.

Op Hyves is er een speciaal in memoriam-event opgezet om de twintigjarige voetballer te eren. Dat Ferry nog steeds ‘leeft’ onder de supporters, blijkt maar weer uit de vele reacties die worden gegeven onder onder andere de Hyves-pagina.

Ook op de NACveiling werd een ingelijst T-shirt ter nagedachtenis aan Van Vliet geveild. Het is uiteindelijk voor 150 euro de deur uitgegaan. De meest recente herinnering is wel Rob Penders die in zijn afscheidsspeech (vanaf 9:25) Van Vliets naam over de lippen liet gaan.

Woensdag 25 mei staat iedereen met een beetje gevoel voor NAC stil bij de dood van deze jongen.