Het Rat Verleghstadion gezien vanuit de lucht. foto Wijnand Nijs (met dank aan Helicentre.nl)
Het Rat Verleghstadion gezien vanuit de lucht. foto Wijnand Nijs (met dank aan Helicentre.nl)

Talent Alex Schalk volgend seizoen bij 'groot' NAC

NAC

STEENAKKER - A-junior Alex Schalk speelt komende twee seizoenen voor NAC, ondanks aanbiedingen van PSV, Feyenoord en FC Utrecht en, minder recent, uit het buitenland van Celtic FC (Schotland). Zijn NAC-hart heeft hem uiteindelijk overtuigd in Breda te blijven.

Op de website van NAC verklaarde hij niet voor het geld ('dan zou ik wel naar één van de andere clubs gaan') te kiezen, maar voor de sportieve ontwikkeling. "Ik zie hier de meeste kansen om daadwerkelijk op het hoogste niveau door te breken."

Volgens technisch directeur Jeffrey van As zal dat ook wel lukken. Die heeft gezegd dat Schalk tweede spits achter Matthew Amoah of diens vervanger wordt. De spits heeft al laten zien dat hij kan voetballen: hij mocht mee op trainingskamp in Turkije en kon een paar minuten meepakken in een wedstrijd van Jong NAC.

Individueel gezien was het afgelopen seizoen ook geslaagd. Schalk werd topscorer én beste speler van dit jaar. Ook hoopt hij dit jaar nog zijn propedeuse Sportmarketing- en Management te behalen.