Logo bredavandaag.nl
Dr jan Ingenhouszplein 2010
Dr jan Ingenhouszplein 2010 (Rebecca Hooper)

De Rooi Pannen mikt op klooster Seminarieweg

BAVEL – Het bedrag dat het college wil investeren in de buitenruimte aan het Dr. Jan Ingenhouszplein kan voor de Rooi Pannen wel eens te laat komen. De opleiding wil het oude kloostergebouw aan het plein kopen, maar stelde de opknapbeurt van de buurt als voorwaarde. Inmiddels mikt de Rooi Pannen ook op het klooster aan de Seminarieweg.


De bestuursvoorzitter van de opleiding, Tiny Pheninckx, zegt dat het om de twee locaties gaat in Breda. “De kans voor beide plekken is fifty-fifty. We moeten nu onderzoeken wat de beste keuze is, zowel inhoudelijk als financieel.”

Eigenaar van de grond aan de Seminarieweg, projectontwikkelaar Jan Dane, bevestigt dat zijn makelaar en de Rooi Pannen verschillende malen contact hebben gehad. Dane lanceerde in 2009 zijn plannen voor de komst van een vijfsterren hotel op de locatie. Dat mislukte doordat hij niet voldoende investeerders vond.

Binnenkort gaat de Rooi pannen over tot taxatie van de beide kloosters. “We moeten goed bekijken was de meest ideale locatie is voor de opleiding. We willen daar namelijk in de praktijk lesgeven. Dan heb je het over een hotel en een restaurant. Maar ook een stukje toerisme”, aldus Pheninckx.

Maar niet alleen het inhoudelijke verhaal moet in het plaatje passen van de opleiding. “Kijk, de financiële ruimte is er. Die is al vastgesteld. Het is nu aan ons om te kijken welke keuze het best is en dan gaat toch ook om de centen.”, zegt de bestuursvoorzitter.

Pheninckx kan zich voorstellen dat gemeente blij zou zijn als de Rooi Pannen besluit om het pand aan het Dr. Jan Ingenhouszplein te kopen. “Als we die beslissing maken moeten we toch investeren ook aan plein. Daarvoor is financieel ruimte en is het plein voor de toekomst gered. Maar we hebben beide onze eigen verantwoordelijkheden.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief