Afbeelding

De examens zitten er op!

Algemeen

SPORTPARK - De laatste examens zijn vrijdagmiddag afgerond. VMBO had deze dag de exotische talen (Fries, Spaans, Turks en Arabisch), op VWO moesten ze Latijn en biologie maken en de havisten hadden muziek en economie. Zo ook de examenkandidaten van de De Nassau.

Voor de achttienjarige Maartje Franssen is het pompen of verzuipen dit jaar. “Ik heb dit jaar al over moeten doen, maar ik ga het dit jaar wel halen. Desnoods met een herexamen”, vertelt ze. Het economie-examen is wel goed gegaan volgens haar.

Wouter Quirijnen (18) had niks te klagen over economie. “Eitje, ik had redelijk goed geleerd”, zegt hij kalm. “De rest van de eindexamens heb ik ook wel redelijk gemaakt, al is het wel kantje boord.”

Zijn vriend Martijn van Moorsel (eveneens 18) ziet het minder positief in. “Economie ging matig”, verzucht hij. “Ik ga dit jaar niet halen denk ik. Ze zeiden dat de centraal examens makkelijker waren dan de schoolexamens, nou, mooi niet.”

“Ik dacht alles wel op te kunnen halen daarom, omdat ik er al slecht voor stond. Ik heb mijn aanmelding voor het Kellebeek (volwassenenonderwijs - red.) al geregeld voor volgend jaar”, zegt hij. Maar gelukkig ziet hij ook nog iets positiefs. “Nu lekker feesten, het verdriet wegdrinken.”