Afbeelding
Kim Kuijpers

GSM-dieven aangehouden na zoekactie veelplegersteam

Politie

SPORTPARK - Op aanwijzing van een 16-jarige jongen uit Breda heeft de politie vrijdagavond drie knapen aangehouden die verdacht worden van de diefstal van twee GSM- telefoons. Het gaat om bekenden van de politie, twee Bredanaars (17 en 21 jaar) en een 19-jarige man uit Sliedrecht.

De 16-jarige jongen verklaarde dat hij rond 20.00 uur over de Claudius Prinsenlaan fietste. Er liepen drie jongens langs het fietspad, waarvan er één hem aansprak met de vraag of hij een aansteker had. Hij stopte en zei dat hij niet rookte.

Hierop voelde een van die knapen in zijn jas om daar zijn Blackberry uit te halen. Hij kreeg de telefoon niet meer terug. Inmiddels was er nog een vierde jongen bij het groepje komen staan. De aangever voelde zich door de overmacht geïntimideerd, hij reed daarom zonder zijn telefoon naar het politiebureau aan het Chasséveld om aangifte te doen.

Een rechercheur van het Veelplegersteam die het verhaal hoorde, aarzelde geen moment en ging met de benadeelde naar buiten om de daders te zoeken. De aangever fietste voor de agent uit en wees op het Chasséveld de vier verdachten aan.

Deze knapen werden daarop aangehouden. Een van hen, een jongen uit Teteringen, bleek echter geen verdachte te zijn, hij was zelf ook het slachtoffer geworden van de diefstal van een telefoon. Zijn GSM van
het merk Samsung werd bij een van de verdachten aangetroffen. De Black Berry werd niet gevonden.