Bouwproject Stack deed de hekken op tijdens de Dag van de Bouw. foto Erik Eggens
Bouwproject Stack deed de hekken op tijdens de Dag van de Bouw. foto Erik Eggens

Een hapje en een borreltje tijdens open dag bouwprojecten

Economie

IJPELAAR – Met een hapje en een glaasje wijn eens achter de hekken gluren bij het bouwproject om de hoek of elders in de stad. Het kon, tijdens de Dag van de Bouw.

Zo ook bij Stack, het Heja-project waar nu een jaar aan wordt gebouwd op de hoek van de Valkenierslaan en de Mathenessestraat. Geïnteresseerden konden als dan niet onder begeleiding zwerven tussen de nog kale hokken die straks moderne woningen zijn, of het hele project eens van 30 meter hoogte bekijken. Het kon allemaal.

Hier verrijzen twee woontorens, 12 stadsvilla’s en een kantoor daar tussen in. Het is een bijzonder ontwerp van de bekende architect Marius van den Wildenberg. ‘Stack’ betekent letterlijk ‘stapeling’. Een stapeling van architectonische vormen, van ver uitstekende balkons aan twee torens. Stack wordt geheel met witte Corian bekleed. De witte kolos moet medio 2012 worden opgeleverd.

Speciaal voor de Dag van de Bouw stelt de makelaar van het project een kraan ter beschikking aan nieuwsgierigen die het project wel eens vanuit de hoogte willen zien. De kraan kan uitgeklapt worden tot 70 meter, maar de wind laat dat zaterdagmiddag niet toe. Maar voor mensen die het al durven, is 30 meter al hoog genoeg.