Afbeelding

Dinsdag 130 km per uur tot aan Breda

Nieuws

BREDA - op de A16 tussen Moerdijk en Breda, mag vanaf 31 mei 130 kilometer per uur worden gereden, buiten de drukke uren. Deze maatregel geldt ook op de A2 van knooppunt Everdingen tot knooppunt Deil. Zo meldt Rijkswaterstaat.

In de spits gaat de maximumsnelheid afhankelijk van de verkeersdrukte omlaag. De geldende maximumsnelheid wordt dan met matrixborden aangegeven.

Het traject A16 heeft tweemaal drie rijstroken en heeft een lengte van 20 kilometer. Dat deel krijgt aan het begin en eind een markering met informatieborden die aangeven dat er sprake is van een verhoogde snelheidslimiet.

Verder staan er verkeersborden met een rode rand en het getal 130 in de berm. In de spits geldt de maximumsnelheid die op de matrixborden wordt getoond.

Deze delen van de A2 en de A16 zijn het derde en vierde traject van in totaal acht trajecten in Nederland waar de maximumsnelheid in het kader van een proef omhoog gaat. Sinds 1 maart mag op de A7 130 kilometer per uur worden gereden

Op de verschillende trajecten onderzoekt Rijkswaterstaat de effecten van de snelheidsverhoging op de doorstroming, de omgeving en verkeersveiligheid.