Afbeelding

Ambitieuze vrouwen gezocht voor tweede Aithra Award

Economie

BREDA – De stichting Aithra, een regionale platform voor vrouwen met ambitie, zoekt talentvolle vrouwen die willen strijden om de gelijknamige Award. In 2010 was de eerste verkiezing, die in het leven is geroepen om dames extra in de schijnwerpers te zetten.

De ondernemende vrouwen kunnen aangemeld worden tot 15 juni. ‘Vrouwen met lef, visie en maatschappelijke betrokkenheid, die in het bedrijfsleven, onderwijs of bij de overheid ondernemerschap tonen’, zo omschrijft de stichting de dames die in aanmerking komen.

Aithra reikt op 19 november twee Awards uit op het speciale Aithra-Gala. De Aithra-Award wordt toegekend aan een vrouw die haar sporen verdiend heeft en zichzelf onderscheidend weet te profileren.

De Aithra-Belofte Award gaat naar een vrouw met ambitie en capaciteiten om door te groeien. Een deskundige jury, met onder meer Mariëlle Bastiaansen, beoordeelt de aanmeldingen en kiest de winnares van 2011.

De stichting heeft als doel gesteld het bundelen van krachten en het creëren van meer zichtbaarheid in West-Brabant en de Belgische Kempen.

Jaarlijks worden er een aantal netwerkbijeenkomsten georganiseerd om kennis en ervaringen uit te wisselen. Dat de stichting hiermee een behoefte invult is te zien in het stijgend aantal vrouwen dat zich aansluit en de organisatie van een nieuw gala dit najaar.