Wippel Houben van het Spanjaardsgat festival. foto Thaddeuz
Wippel Houben van het Spanjaardsgat festival. foto Thaddeuz

Voorzitter Spanjaardsgat Festival ‘heel tevreden’

Cultuur

CENTRUM - PR-man en bestuurslid Wippel Houben van het Spanjaardsgat Festival is erg te spreken over de start die het festival heeft gemaakt afgelopen week. Ook heeft hij uitgesproken er volgend jaar ‘zeker mee door te willen gaan.’

Vorig weekend was er een zogenaamde big bandmeeting, waar vijf verschillende lokale orkesten na elkaar op mochten treden. “Dit was een soort van opwarmer voor het Jazz Festival. Maar verder staat het er helemaal los van”, vertelt Houben. “Er hing een prima sfeertje.”

Over de rest van de week is hij ook zeer content. “Geweldig, ik kan het niet anders zeggen. De opening van de Nieuwe Veste was zeer verrassend, het klonk heel sterk. Het Michael Jackson-tribute door de luchtmachtkapel was ook ijzersterk evenals het projectkoor dat Ruben de Grauw bijeen had gebracht op de classic night."

“Die avond van de classic night zijn er vier- a vijfhonderd mensen komen kijken die allemaal tot aan het einde bleven kijken. Daarbij werd rest van de week ook drukbezocht." Ondanks deze mooie cijfers voor het pasgeboren evenement, had Houben hier wel een kleine kanttekening.

“Die aantallen zijn relatief klein ten opzichte van de hoeveelheid inwoners van Breda. En dat is best vreemd, want je kunt gratis van prachtige muziek genieten”, besluit de PR-man die in opperbeste stemming heerst. Het festival duurt nog tot en met 19 juni.