Afbeelding

Bredase turnster (12) pakt brons op NK

Sport

BREDA/DEVENTER - Op het Nederlands Kampioenschap (NK) voor turnsters uit de eerste divisie is de Bredase Femke van Brunschot (12) derde geworden. Zij werd dit in de categorie elf tot en met dertien jaar. Vier andere turnsters deden mee in de categorie acht en negen jaar.

Van Brunschot wist in Deventer iedereen te verrassen door de derde plek te pakken op de meerkamp. In de halve finale werd ze namelijk maar tiende, waardoor ze zich als twintigste van de 36 finalisten plaatste. Door een zeer sterke wedstrijd te turnen, is ze uiteindelijk op deze ereplaats geëindigd.

Ook op haar favoriete toestel balk wist de Bredase de finale te halen. Doordat ze licht geblesseerd was aan haar voet, kon ze niet haar moeilijkheidswaarde halen. Toch was haar oefening genoeg - ze haalde een score van 8,9 wat erg hoog is op dat niveau - voor wederom een bronzen plak.

De andere vier dames turnden hun eerste NK. Siëna van Rooij (9) eindigde op de 28e plaats, Sanne Laarhoven (9) wist de 25e plek te bereiken, Annemijn Berghuis (8) wist twaalfde te worden en Sigha Verdiesen (9) wist zelfs tot de top tien door te dringen: ze werd zevende.