foto Guido van der Kroef
foto Guido van der Kroef

Wethouder terug naar tekentafel over horeca-indeling

Politiek

BREDA – Wethouder Cees Meeuwis kan met zijn ingediende wijziging van de horeca-indeling terug naar de tekentafel. Zoveel werd dinsdagmiddag duidelijk aan het begin van de gemeenteraadsvergadering.

Meeuwis kreeg heel wat kritiek te verwerken. De PvdA die een motie indiende sprak van een vluggertje van de wethouder. SP-fractievoorzitter Patrick van Lunteren was nog harder in zijn bewoordingen. Hij vond het broddelwerk en een waardeloos stuk.

De wethouder stelde voor de vergadering zelf al voor het voorstel opnieuw onder de loep nemen om bepaalde effecten te bestuderen. Dat was in de ogen van de PvdA niet voldoende.

De socialisten willen dat Meeuwis terug om de tafel gaat met de betrokkenen. Maar overleg plegen met de belanghebbenden daar had hij in eerste instantie geen trek in.

“Ik zie geen aanleiding om opnieuw een overleg op te starten. Wel wil ik de niet wenselijke effecten onderzoeken”, aldus Meeuwis.

Toch deed de wethouder voordat de motie in stemming werd gebracht de toezegging dat hij wil praten. “Ik ga met de diverse organisaties, waaronder de retail, de Natte Horeca en de Koninklijke Horeca Nederland”, zo stemde Meeuwis uiteindelijk in.