Afbeelding

Politie toont film overval juwelier Breda (video)

Politie

BREDA – De politie toonde dinsdagavond in Bureau Brabant camerabeelden van de overval op een juwelier in Breda en een in Roosendaal.

De Bredase juwelier Gold Palace aan de Haagdijk werd begin maart overvallen. De politie gaat ervan uit, dat dezelfde daders binnen twee weken ook een juwelier overvallen hebben in Roosendaal.

Op woensdagmiddag 2 maart 2011 komt een man aangelopen op de Nieuwe Haagdijk in Breda. Hij doet net alsof hij geïnteresseerd is in een etalage van een winkel, maar in werkelijkheid bestudeert hij de omgeving van juwelier Gold Palace.

Hij vertrekt om even later met twee compagnons terug te komen om de juwelier te overvallen. Een toegesnelde collega winkelier verstoort de overval echter en de mannen vluchten via een steegje naar hun gestolen Audi 80.

De mannen duiken vermoedelijk op dinsdag 15 maart weer op in Roosendaal bij juwelier Timmermann. Daar worden ze niet gestoord en vertrekken met een paar tassen vol juwelen. Ook daar vluchten ze met een gestolen auto, een VW Bora.

De politie hoopt naar aanleiding van de uitzending op tips van mogelijke getuigen.