De wegen rond de Galderse Meren zijn afgesloten door de enorme toeloop van recreanten. foto Erik Eggens
De wegen rond de Galderse Meren zijn afgesloten door de enorme toeloop van recreanten. foto Erik Eggens

Zonnen met auto bij Galderse meren definitief zeven euro

Politiek

BUITENGEBIED ZUID-WEST – Met de auto naar de Galderse Meren kost vanaf nu zeven euro. Dat moeten de bezoekers aan parkeergeld betalen, ongeacht verblijfsduur. Een meerderheid van de gemeenteraad ging akkoord met het voorstel.

De voorstanders geven twee redenen aan om het tarief te heffen. Ten eerste moet het beheer van de zwemplas kostendekkend worden en ten tweede moet de parkeerdruk naar beneden.

De tegenstanders van de maatregel wijzen met klem op de gezinnen met lage inkomens die nu iet meer de kans zouden hebben de Galderse Meren regelmatig te bezoeken. De SP hield de raad en het college voor dat een weekje zwemmen alleen al aan parkeergeld 49 euro kost. De PvdA sprak over een melkkoe.

Trots op Nederland, die de motie hiervoor tijdens de takendiscussie al een motie indiende, duidde op het karakter van de ingreep.

“Het gaat om een pilot. We moeten eerst kijken hoe het na een jaar is verlopen. En de vergelijking met een melkkoe gaat niet op, wanneer we juist het beheer kostendekkend wille maken.”, aldus fractievoorzitter Gaston de Jong.