foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Film in ’t Park looft prijs uit voor raden titels

Cultuur

CENTRUM - De veertiende editie van Film in ‘t Park gaat vrijdag 10 juni van start met een ludieke actie: wie door middel van de filmomschrijvingen alle vier de titels weet te raden, mag een jaar lang gratis films huren bij cultvideotheek Next Page.

Het filmfestival dat vanaf 10 juni tot en met 15 juli elke vrijdagavond een film laat zien die doorgaans niet in een bioscoop of filmhuis is te zien, hoopt zo een groter publiek te trekken. De bedoeling is dat aan de hand van de omschrijvingen op de website, de antwoorden vóór vrijdag 10 juni worden ingeleverd.

De films worden uit het assortiment van Next Page gehaald die in samenwerking met de organisator IDFX wordt aangeboden. Speciaal zijn de voorstellingen van 17 juni en de afsluiter op 15 juli. De eerste betreft ‘Upload Cinema, I’m Your Biggest Fan’: filmpjes van het internet waarbij het idool op de meest grappige of enge wijze wordt geadoreerd.

De laatste voorstelling is een verrassingsfilm in het Valkenberg. Als het slecht weer is, gaat de hele voorstelling niet door. Bij goed weer vangt een voorstelling aan wanneer het donker genoeg is.