foto Perry Roovers
foto Perry Roovers

Jumbo vult supermarktgat Dr. Struyckenplein

Economie

HEUVEL – Niet de Albert Heijn, maar Jumbo gaat een winkel vestigen op het Dr. Struyckenplein. Dat wordt eind 2014 helemaal vernieuwd opgeleverd.

De Albert Heijn maakte dinsdag duidelijk niet geïnteresseerd te zijn in een vestiging op het nieuwe Dr. Struyckenplein omdat de grootgrutter het pand moet huren en niet zou kunnen kopen. De supermarkt kwam eerder deze week in opspraak omdat het de vestiging aan de Flierstraat eerder wil sluiting dan oorspronkelijk was afgesproken.

“Het was een keuze van de Albert Heijn zelf”, zegt woordvoerster Ingrid van Loon van WonenBreburg, die het plein mede ontwikkelt. “We hebben ze een aanbieding gedaan, maar daar is niet op gereageerd.” Volgens Van Loon is de komst van Jumbo naar het plein al zeker. “Het contract is al getekend.”

Het feit dat nu niet een Albert maar Jumbo zich op het plein vestigt, maakt voor de stichting Wijkbelang Heuvel niet veel uit. “Het belangrijkste is dat er voorzieningen zijn”, stelt secretaris Pablo de Jong. “Wij juichen dit alleen maar toe. Het is jammer dat Albert Heijn zich terugtrok, maar de behoefte aan een winkel is er. Daar wordt nu invulling aangegeven.”

Volgens Van Loon van WonenBreburg zijn er ook al gesprekken gaande over een tweede supermarkt die zich in de buurt zou vestigen. “We willen daar twee supermarkten”, stelt Van Loon. “Daarover wordt nu met één kandidaat gesproken.” Hoe die kandidaat heet, wil WonenBreburg nog niet zeggen. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om een discounter. Aan de Belcrumweg deelt de Jumbo al een pand met een discounter. Daar gaat het om de Aldi.