http://www.bredavandaag.nl/sport/2011-06-14/busselaar-begroting-volgend-seizoen-is-helemaal-rondfoto Erik Eggens
http://www.bredavandaag.nl/sport/2011-06-14/busselaar-begroting-volgend-seizoen-is-helemaal-rondfoto Erik Eggens

Busselaar: ‘Begroting volgend seizoen is helemaal rond’

NAC

STEENAKKER – Een aanzienlijk cashbedrag van nieuwe kledingsponsor Patrick en dinsdagmiddag een goed gesprek bij de KNVB over de penibele positie van NAC Breda. Algemeen directeur Ed Busselaar van NAC is positief over de toekomst van NAC.

Busselaar, sinds maart 2011 actief als saneerder bij NAC, heeft sinds korte tijd weer eens positieve zaken te verkondigen. Het zoet volgt na het zuur, zo leek het nadat hij onder meer een ontslagronde bekendmaakte en nu een ‘aanzienlijk bedrag’ kon toevoegen aan de begroting van NAC. Maar, tempert hij de illusie, “we zijn er zeker nog niet. Het liquiditeitsprobleem blijft nog wel even.”

Dat het liquiditeitsprobleem nu wel voor een klein deel is opgelost bleek bij de presentatie van de nieuwe kledingsponsor Patrick dinsdagmiddag in het stadion. Het Belgische Patrick stort een ‘aanzienlijk bedrag’ in de schatkist van NAC.

Hoeveel en of dat bedrag een druppel op een gloeiende plaat is, wil Busselaar niet verduidelijken. “Dat zou niet eerlijk zijn naar Patrick”, stelt hij. “Laten we het er op houden dat het bedrag ons enorm helpt. Daarom hebben we die deal ook gemaakt.”

Busselaar stelde eveneens dat het zeer waarschijnlijk niet ophoudt bij slechts deze financiële opsteker. Hij gaat er van uit dat het in de samenwerking met Patrick niet alleen maar om sportkleding gaat, maar er ook nog andere lucratieve afspraken aan zitten te komen.

Bij de KNVB had Busselaar dinsdagmiddag een ‘goed en constructief gesprek’. “Door onze financiële positie voert de KNVB 9 meetmomenten per jaar uit”, legt Busselaar uit. “Ondanks wat vragen van onze kant, was de bond erg aardig in haar uitleg. Op het punt personeelsbeleid kunnen we in ieder geval punten pakken”, verduidelijkt de directeur het enigszins.

Volgens Busselaar is de begroting voor volgend seizoen helemaal rond en sluitend. Hij ziet zich verzekerd van het feit dat er geen lijken meer uit de kast komen bij de Bredase voetbalclub. “Met één druk op de knop weten we precies hoe we er financieel voor staan”, verzekert hij.

“Ik ben nog niet tevreden”, benadrukt Busselaar ondanks lovende woorden eerder. “Het liquiditeitsprobleem blijft nog wel even, dat werk je niet zo maar weg. De afgelopen weken is er echter veel gebeurd en hebben we een enorme vooruitgang kunnen boeken, daar ben ik best trots op. Maar er blijven nog dingen te doen.”