Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Autokraak 47-jarige Bredase veelpleger mislukt

Politie

CENTRUM - Een 43-jarige vrouw uit Prinsenbeek was vrijdagmiddag net te laat bij haar auto. Want toen ze rond 12.00 uur bij haar auto kwam aanlopen, zag ze hoe er er op dat moment werd ingebroken in haar auto, die geparkeerd stond aan de Oranjesingel.

Het ging om een VW Golf met Oostenrijks kenteken. De dader had net het glas van de zijruit kapot geslagen en ging er meteen vandoor richting het NS-station. Hij had geen kans gezien om iets te stelen. De vrouw belde meteen het alarmnummer 112 en gaf daarbij een goed signalement van de dader door. De agenten waren in no-time ter plaatse en konden de verdachte inrekenen.

Het bleek om een 47-jarige inwoner van Breda te gaan. De verdachte is een zogenaamde ‘veelpleger’. Dat houdt in dat hij over een periode van vijf jaar meer dan tien processen verbaal tegen zich zag opmaken, waarvan ten minste een proces-verbaal in de afgelopen anderhalf jaar. De politie is deze veelplegers actief aan het opsporen. Samen met het Openbaar Ministerie wordt geprobeerd om de veiligheid te vergroten door een zo lang mogelijke detentie voor veelplegers.