Lynn Schönhage in actie op Breda Future. foto Christiaan Hol
Lynn Schönhage in actie op Breda Future. foto Christiaan Hol

Breda Future strikt Thomas Schoorel weer

Tennis

RUITERSBOS – Thomas Schoorel doet ook dit jaar weer mee aan Breda Future, zij het in een andere hoedanigheid: hij gaat een clinic geven. Bij het toernooi zelf was er sprake van een kleine valse start doordat het weer zondag roet in het eten gooide. Een aantal kwalificatiewedstrijden moesten maandag worden afgewerkt.

Naast de banen gonsde het: de winnaar van vorig jaar, de 2.02 meter lange Thomas Schoorel, komt woensdag naar de Kids Day. Intussen speelt de Amsterdammer op veel grote toernooien als bijvoorbeeld Roland Garros, maar is hij niet te beroerd om bij BLTV een clinic te geven.

Schoorel is maandag ook te gast geweest in BrabantVandaag, waar zijn sportieve carrière geheel aan bod kwam. Die loopbaan begon in feite bij Breda Future. De organisatie is ook erg blij dat hij zich weer in deze vorm aan het toernooi verbindt.

In de kwalificatieronde ging het ’s ochtends tussen twee trainingsmaatjes en vriendinnen. Lynn Schönhage versloeg in een spannende driesetter (6-4, 4-6, 6-4) mede-BLTV’er Eva Wacanno. “Het was daarom extra spannend”, legt de winnares uit. “Maar ook leuk natuurlijk. Voorheen verloor ik vaak in de kwalificatie, nu dus niet.”

Een vooruitblik op de eerste ronde is voor de bekendere namen alles behalve gesneden koek. Zo hoopt de als eerste geplaatste Kiki Bertens bij de vrouwen ‘goed te tennissen en leuke potjes te spelen.’ “Wel moet ik daarvoor nog wat verbeteren, dus maak ik van deze week meteen een trainingsweek.”

Bij de mannen staat Bredanaar Matwé Middelkoop te trappelen om te spelen. Hij moet morgen tegen Tim van Terheijden, die hij één keer eerder trof in Porto, Portugal. “Ik kijk er erg naar uit, het wordt een spannende wedstrijd hoop ik.”