Afbeelding

‘Markt moet met schone lei beginnen’

Economie weekmarkt

CENTRUM – De weekmarkt in het centrum van Breda moet ‘weer met schone lei beginnen’. Dat probeer raadslid Cees van der Horst (VVD) te bereiken met zijn voorstel om de weekmarkt te verplaatsen.

Het is Van der Horst een doorn in het oog dat de weekmarkt in het centrum een gatenkaas is als het gaat om de bezetting van de kramen. “Met name de dinsdagmarkt”, zo stelt de VVD’er.

Dinsdagavond deed hij zijn voorstel om de markt te verplaatsen. “De reacties waren positief”, vond hij. “De wethouder gaat het bespreken.” Volgens Van der Horst is het zaak een nieuwe start te maken. “De relatie tussen de marktkooplui en de horeca is wat verstoord de laatste jaren.”

Op een andere plek geldt dat niet, stelt Van der Horst. “Waar dat dan precies is, dat moet uit gesprekken volgen. Het Kasteelplein, de Haven of het Chasséplein behoren wat mij betreft tot de mogelijkheden.”

Zijn voorkeur gaat uit naar een van de eerste twee. “Ik vergelijk het met de markt in Middelburg. Dat noemen ze een toeristische markt, maar daar worden ook gewoon sinasappels verkocht. Alleen door de aankleding is het druk. In Breda hebben we dat ook. Kijk naar het toeristische treintje van de VVV, de rondritten met paard en wagen en de rondvaarten.”

Volgens Van der Horst is het nu wachten op de gesprekken van de wethouder. “Het is zaak de ondernemers te overtuigen dat dit in het collectieve belang is. En of die markt dan op plek x of y komt...”