Het NAC-stadion was woensdag het toneel van het traditionele G-toernooi. foto Perry Roovers
Het NAC-stadion was woensdag het toneel van het traditionele G-toernooi. foto Perry Roovers

G-teams domineren Rat Verlegh-stadion

NAC

STEENAKKER - Onder een mooi zonnetje mochten dertien G-teams de strijd om beste verstandelijk gehandicaptenteam te worden. Uiteindelijk won het team Grenswachters K-1, gecoacht door Csaba Féher. De rest van de teams werden ook door NAC'ers gecoacht.

Al tijdens de poule-fase gaven de teams elkaar geen duimbreed toe. Er werd geknokt voor elke meter en er werden werkelijk schitterende goals gemaakt. Er bleven uiteindelijk vier ploegen over die in de halve finales tegen elkaar uitkwamen. Daarin toonde de ploeg van Csaba Fehér zich de sterkste tegen team-Koenders (VV Bavel A-1), terwijl het team van John Karelse zich via strafschoppen naar de finale wist te vechten.

In die finale lieten de spelers van Fehér, Grenswachters K-1 dus, er geen misverstand over bestaan welke ploeg nou de beste was op dit sterk bezette toernooi. Met maar liefst 5-0 lieten de mannen van Fehér die van Karelse in het stof bijten.

Op het hoofdveld mochten de voetballers van VV Bavel, VV Virtus, VV JEKA, VV Zundert, Grenswachters St. Titurel, VV, MOC'17, Moerse Boys, VV Terneuzense Boys, VV Viola, Internos en AZVV vechten om de titel.

Bekijk hier de foto's van de prachtige duels.