http://www.bredavandaag.nl/nieuws/politie/43215/2011-02-12/geen-boetes-wegens-glas-op-straatfoto Erik Eggens
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/politie/43215/2011-02-12/geen-boetes-wegens-glas-op-straatfoto Erik Eggens

Vijf jaar cel geëist voor afsnijden neus Bredanaar

Politie mishandeling

BREDA – Een man uit Gorinchem heeft maandag 5 jaar cel en een boetebedrag van 40-duizend euro tegen zich horen eisen. Hij zou tijdens afgelopen Nieuwjaarsnacht een Bredanaar zeer ernstig in het gezicht hebben verwond met een gebroken bierglas.

Het OM in Breda verdenkt de man (27) uit Gorinchem er van een Bredanaar met een glas in het gezicht te hebben gestoken in een discotheek aan de Visserstraat in Breda. Het gaat volgens het Openbaar Ministerie om een extreme vorm van mishandeling waarbij de Bredanaar zijn neus verloor.

De verminking aan het gezicht van de jongen is blijvend, hij moet door het leven zonder neus. Die gewelddadigheid en het ontbreken van een aanleiding is voor de Officier van Justitie reden om een vijf jaar celstraf te eisen. De schadevergoeding van 40-duizend euro moet de man uit Gorinchem ook betalen, zo stelt het OM.

Tegen een medeverdachte, die eveneens schuldig zou hebben gemaakt aan het plegen van een vorm van geweld, voorwaardelijke celstraf van 2 maanden en een werkstraf van 160 uur geëist.