http://www.bredavandaag.nl/nieuws/economie/2011-06-13/geluidswal-bavel-dichtgegooid-door-uitblijven-bouwprojectfoto Erik Eggens
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/economie/2011-06-13/geluidswal-bavel-dichtgegooid-door-uitblijven-bouwprojectfoto Erik Eggens

WSG wil niet verder met walgebouw Citta Verde Breda

Economie

NIEUW-WOLFSLAAR – Woningstichting WSG wil niet verder met de ontwikkeling van het walgebouw Citta Verde in Nieuw-Wolfslaar. De stichting zoekt naar een ontwikkelaar die het project wil overnemen.

In een commissievergadering in januari had wethouder Bob Bergkamp aangegeven ‘klaar te zijn met WSG als het voor 1 juli niet met een nieuw plan voor Citta Verde zou komen. “Dan moet er een alternatief zijn. Zo niet, dan zijn we klaar met WSG”, zei de wethouder stellig.

Die deadline heeft WSG niet gehaald. Een maand geleden is er contact geweest waarin de stichting heeft aangegeven het project van de hand te willen doen. Volgens een woordvoerder van de gemeente geeft Breda WSG de tijd om het project van de hand te doen.

Door het uitblijven van het nieuwbouwproject heeft de gemeente het gat in de geluidswal inmiddels dichtgegooid.

Woensdag hield WSG een persconferentie over de eigen financiën. Het maakte bekend over 2010 een verlies te hebben geleden van ruim 63 miljoen euro. Daarnaast stoot het projecten ter waarde van 150 miljoen euro af. Welke projecten dat precies zijn, maakte WSG niet bekend.

Het is dus nog onduidelijk wat er met het klooster aan de Nieuwstraat in Breda gaat gebeuren. Dat project is ook van WSG, maar de renovatiewerkzaamheden liggen daar al maanden stil.