Afbeelding

Plan voor studentenwoningen op boot en in kantoor

Economie

BREDA - Woningcorporatie WonenBreBurg heeft samen met het bedrijf Spacebox het plan om zogenaamde woonunits speciaal voor studenten op een boot in de Belcrumhaven te plaatsen. Ook wil de stichting een kantoorpand op de hoek van de Tramsingel en de Smederijstraat beschikbaar stellen.

Teun Giljamse, manager Verkoop, Advies, Studentenhuisvesting en Tijdelijk verhuur (VAST) benadrukt dat het nog een plan is. “We moeten nog rekenen en tekenen.” Maar de manager weet wel wat er allemaal ongeveer gaat gebeuren.

“Op de boot komen 54 units te liggen die allemaal een eigen keukenblok en een badkamer hebben. Uiteindelijk komt het neer op eenpersoonskamers van 21 tot 24 vierkante meter.” Volgens hem zal de huurprijs onder de huurtoeslaggrens liggen: ongeveer 340 euro in de maand.

Het kantoorgebouw dat de woningcorporatie hoopt te kopen, is officieel van een particulier. Ontwikkelaar Happy Buildings uit Breda is samen met WonenBreBurg bezig het gebouw in woningen te veranderen. Mocht het zo zijn dat ze het pand op de hoek van de Tramsingel en de Smederijstraat kunnen gaan verhuren, komen er zestig kamers in.

“Dat zullen dan eenpersoons- en vijfpersoonskamers worden”, vertelt Giljamse. “Die laatste hebben dan een gemeenschappelijke keuken. Maar het is nog maar te zien of het financieel haalbaar is dat we dat gebouw over kunnen nemen”, voegt hij er aan toe.