http://www.bredavandaag.nl/nieuws/algemeen/2011-06-27/betaald-parkeren-zorgt-voor-veiligheid-bij-galderse-merenfoto Erik Eggens
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/algemeen/2011-06-27/betaald-parkeren-zorgt-voor-veiligheid-bij-galderse-merenfoto Erik Eggens

Nieuw: Dagelijks betaald parkeren Galderse Meren, tenzij...

Economie

BUITENGEBIED ZUID-WEST – Het beleid rondom het betaald parkeren bij de Galderse Meren is aangescherpt. Dat blijkt uit antwoorden van het college op vragen van de SP. Het betaald parkeren a 7 euro per dag geldt nu altijd, onder voorwaarde.

Dagelijks maakt de gemeente Breda op haar website bekend of het parkeertarief geïnd wordt. “Het tarief wordt niet geïnd op dagen dat geen verkeersdrukte wordt verwacht”, zo antwoord het college aan de SP.

Daarmee stelt het college te voorkomen dat de kosten per dag hoger zijn dan de opbrengsten. De standaardkosten per dag bedragen 1820 euro euro voor 7 medewerkers.

Bij de Galderse meren komen drie parkeerplaatsen voor invaliden. Die voorzieningen ontbreken nu, erkennen burgemeester en wethouders.

Duidelijk is ook dat vroege zonaanbidders aanmerkelijk goedkoper uit zijn. Het parkeertarief wordt namelijk geïnd vanaf het moment dat de parkeerwachten er zijn. Auto’s die voor die tijd geparkeerd staan krijgen geen parkeerheffing meer opgelegd.