foto Bourgondisch Breda
foto Bourgondisch Breda

Bourgondisch Breda als pittig najaarsevent

Economie

BREDA – Het zakelijk evenement bestond al, maar was toe aan nieuw elan: Bourgondisch Breda. Okke Meeuwes en Edwin Mariouw Smit blazen het netwerkevenement nieuw leven in met een gala, een beurs en een seminar. “Dit moet het grootse zakelijk evenement van het najaar worden voor de regio Breda.”

Mariouw Smit (organisator van netwerkbeurs Business Point Breda) ziet in Bourgondisch Breda mogelijkheden. “Eigenlijk omvat Bourgondisch Breda drie onderdelen: een seminar, een bourgondische culinaire beurs en een gala.”

“Ondernemen à la carte' is twee dagen lang het parool”, vertelt Mariouw Smit. Dat heeft geleid tot een ludieke opzet.. "Zo krijgen deelnemende bedrijven aan de beurs in het Grand Theatre de mogelijkheid hun naam te verbinden aan uit te serveren gerechten. Ze creëren dus hun eigen ‘petit restaurant’. Elke ondernemer kan een gerecht kiezen dat bij zijn product of merk past en op die manier verrassend onder de aandacht komen.”

Het seminar, dat op 10 november gepland staat, moet richting geven aan de netwerkers van nu. “We gaan in op de toekomst van het netwerken. De tien voorzitters van de grootste netwerkclubs in Breda gaan samen met netwerkguru Fred Krautwurst in gesprek over dit onderwerp. De deelnemers aan het seminar kunnen zich daar dan in mengen.”

Krautwurst heeft volgens Mariouw Smit sowieso een inspirerend verhaal. “Hij is begonnen als helikopterpiloot en is vervolgens gaan ondernemen, onder meer door motoren te importeren uit Amerika. Daarna begon hij RedPeppers, een netwerkorganisatie. Kern van zijn verhaal is dat netwerken meer samenwerken wordt.”

Het seminar vindt plaats in de Mezz, de beurs, eveneens op 10 november, in het vernieuwde Grand Theatre.

Een week later, op 17 november, volgt het hoogtepunt van Bourgondisch Breda met een Galadiner in het Grand. “Daar kun je de contacten die je hebt opgedaan tijdens de beurs en het seminar uitnodigen met als doel in samen een ludieke sfeer een fantastische avond te beleven. Het gaat een bijzondere avond worden mede door optreden van onder andere voormalige Cirque du Soleil artiesten."

www.bourgondischbreda.nl