NAC speelde zondag tegen Heracles, Zonder publiek, dat stond naast het stadion. foto Peter Visser
NAC speelde zondag tegen Heracles, Zonder publiek, dat stond naast het stadion. foto Peter Visser

Kolk en Koenders nieuwe aanwinsten NAC

NAC

STEENAKKER – NAC sloot deze week twee nieuwe huurcontracten af. Santi Kolk is een nieuwe aanwinst die overkomt van Union Berlin. Het contract van Milano (AZ) Koenders werd met een jaar verlengd. Zo meldt de club.

Aanvaller Kolk en verdediger Koenders spelen gedurende seizoen 2011-2012 op huurbasis voor de Bredase eredivisionist. Dinsdag werd daarover overeenstemming bereikt met de clubs waar beide spelers onder contract staan.

"In Santi Kolk hebben we een speler gehaald die op vier posities inzetbaar is", stelt technisch directeur Jeffrey van As. "Hij kan op alle posities voorin goed uit de voeten. Santi is een creatieve speler, die flair koppelt aan scorend vermogen. Bovendien mag je stellen dat hij een ervaren speler is met bijna 300 officiële wedstrijden achter zijn naam. Santi heeft in financieel opzicht wat veren gelaten om bij NAC te kunnen spelen. Hij wil bij ons graag laten zien hoe goed hij nog is."

Koenders: “Ik moest aan het einde van vorig seizoen terugkeren bij AZ, zo werkt dat bij een huurovereenkomst. Ik ben in elk geval blij dat NAC me opnieuw wilde huren. Daar hoefde ik ook geen seconde over na te denken. Ik heb hier een leuk jaar gehad en ik ga nu opnieuw voor een lekker seizoen bij NAC en dan zie we daarna wel weer verder