Afbeelding

Breda gunt doelgroepenvervoer aan huidige partijen

Economie

BREDA - Breda heeft het doelgroepenvervoer na een aanbesteding gegund aan De Vier Gewesten uit Rijen en Continental uit Breda. Beide partijen waren de vorige periode ook de uitvoerder van het vervoer van onder andere leerlingen en werknemers.

De gemeente is verplicht dit soort vervoer te organiseren. Het huidige contract loopt op 1 augustus van fit jaar af. Het nieuwe contract met de partijen is voor een duur van drie jaar.

Het bedrijf DVG uit Rijen verzorgt met grote bussen het vervoer van leerlingen naar scholen voor speciaal basisonderwijs. En met taxi’s en taxibussen verzorgt het het vervoer naar scholen buiten Breda en ook het vervoer van werknemers van BSW Bedrijven. Ook regelt dit bedrijf het zwem- en gymnastiekvervoer.

Continental uit Breda organiseert de komende jaren met taxi’s en taxibussen het vervoer naar scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs in Breda.

Wethouder Saskia Boelema is blij met dit resultaat. “We hebben in de aanbestedingsprocedure het werknemersvervoer van BSW Bedrijven meegenomen met het leerlingenvervoer. Dat is een mooie vorm van samenwerking.”