foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Tiësto’s favoriete restaurant Thai-Jine moet dicht

Economie

HEUVEL – Het favoriete Thaise restaurant van DJ Tiësto Thai-Jine aan de Haagweg is illegaal en moet dus weg. De horecavorm past niet in het bestemmingsplan.

Daar kwamen controleurs van de gemeente Breda anderhalve maand geleden achter. Na klachten uit de buurt van stankoverlast gingen ze een kijkje nemen. Ze constateerden dat er inmiddels een restaurant zat en dat er een illegale dakopbouw was geplaatst. Die is meteen na de constatering verwijderd.

De eigenaar van het pand heeft daarom bij de gemeente een omgevingsvergunning ingediend, overigens zonder eerst overlegd te hebben met de huurder van het restaurant Tarim Afif. Hij wil het pand de oorspronkelijke staat teruggeven, een café. Maar zijn ingediende vergunning was niet compleet en werd dus geweigerd.

De gemeente is wat betreft het restaurant onverbiddelijk. “Dat pas niet in het bestemmingsplan”, stelt de woordvoerder van de gemeente. “De overdekte binnenplaats moet ook weer open worden, maar misschien dat we daarin nog kunnen afwijken. Dat moet nog blijken.”

DJ Tiësto beweerde recentelijk in dagblad BNDeStem nog dat Thai-Jine zijn favoriete restaurant is. De schaarse keren dat hij in Breda is, eet hij er regelmatig.