Afbeelding

Keurmerk ‘veilig’ voor winkelcentrum Tuinzigt

Economie

TUINZIGT – Het winkelcentrum Tuinzigt aan de Cypresstraat gaat van start met het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Volgend jaar zou het winkelcentrum het keurmerk mogen voeren.

Door de vertegenwoordiger van winkelcentrum Tuinzigt aandacht gevraagd voor een aantal knelpunten. Daarop is toegezegd om voor het winkelcentrum Tuinzigt het KVO traject te starten.

Diverse verbeteringen worden doorgevoerd. Zo wordt het reclame- en uitstallingsbeleid geactualiseerd en wordt de bewegwijzering van het winkelcentrum verbeterd. Ook gaan ondernemers zelf de schoonmaak van de openbare ruimte controleren. De eigenaar verkent of huurcontracten ook voor kortere periodes afgesloten kunnen worden. En ondernemers gaan aan de slag met de organisatie van activiteiten en evenementen.

Winkelcentrum Tuinzigt vreest de komst van de megasupermarkt op de stadionlocatie. In 2009 onderzocht BRO de effecten van de megasupermarkt op ondermeer de winkelcentra De Berg, De Donk en Tuinzigt. Voor Tuinzigt werd aanbevolen om de huidige Super de Boer om te bouwen tot Jumbo supermarkt. Dat is medio 2010 gerealiseerd.

In Breda zijn diverse winkelcentra bezig met een KVO traject. In de Haagse Beemden zijn alle drie de winkelcentra (De Berg, De Donk en Heksenwiel) gecertificeerd. Ook winkelcentrum Heusdenhout is inmiddels gecertificeerd. Winkelcentra Brabantplein, Hoge Vucht, de dorpskern Bavel en de buurtstrip Mgr. Nolensplein hebben ook al aangeven een KVO traject te willen starten.