foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Brouwhuis Breda wordt weer brouwerij

Economie

CENTRUM – Het oude Brouwhuis aan de Ceresstraat krijgt een nieuwe invulling. Althans gedeeltelijk, want in ieder geval keert een vertrouwd onderdeel terug. Als het aan eigenaar Ron Hartog ligt, wordt er straks weer bier gebrouwen.

Hartog van Kaavee Monumenten bv hoopt snel te kunnen beginnen. Het liefst begin 2012. Inmiddels ligt een plan bij de gemeente.“Het is nu een chaos en dat wordt alleen maar erger. Er worden een ramen ingegooid en koper gestolen. Nu moet er echt wat gebeuren.”

Het idee dat is uitgewerkt behelst naast een moderne, kleinschalige brouwerij een grand café, kantoren, de vestiging van het carnavals- en brouwerijmuseum en een bierlokaal.

Hartog: “Er is straks ruimte voor evenementen en bedrijfsfeesten of bierproeverijen. We gaan ook samenwerken met United Dutch Breweres (UDB). Nu is het wachten op een beoordeling van de gemeente. Maar we gaan er van uit dat ze akkoord gaan.”

Overigens stamt het idee van een brouwerij en een grand café in het Brouwhuis al uit 2009. Op de website van bredamorgen.nl werd het dit plan toen al geopperd.