Afbeelding

Discotheek Showtime weer naar klachtencommissie

Economie

CENTRUM – En weer gaat de eigenaar van discotheek Showtime naar de Adviescommissie Bezwaar van de gemeente. Dit keer voor het intrekken van de horecavergunning.

Breda maakte op 15 juni bekend zijn horecavergunning in te trekken omdat er drank zou zijn geschonken aan minderjarigen. Dit constateerde de nieuwe Voedsel en Warenautoriteit. Maar de voorzieningenrechter oordeelde eind juni dat het college eerst een dwangsom had moeten opleggen. De gemeente moet nu met een nieuw besluit komen.

Nu mag Showtime zich weer beklagen bij de Adviescommissie Bezwaarschriften. Die adviseert het college over het besluit, maar B&W hoeft dat advies niet te volgen.

Showtime voelt zich echter gesterkt door de uitspraak van de voorzieningenrechter. Eigenaar Hubert van Dijk wilde zelfs al een deal maken met de gemeente om de dwangsom te betalen en de rest te vergeten. “Ik wil best het boetekleed aantrekken”, stelt hij. Maar de gemeente ging volgens Van Dijk niet met hem mee.

Mocht de Adviescommissie oordelen dat het besluit onterecht was en het college gaat daarin mee, overweegt Showtime een schadeclaim in te dienen. Inmiddels heeft de eigenaar ook een nieuwe horecavergunning aangevraagd. Hij verwacht die binnen nu en drie weken te mogen ontvangen.

Ondertussen draait Showtime gewoon door op de stapavonden. Zijn nachtvergunning is hij nog wel kwijt. Ook daarvoor loopt nog een procedure.