Afbeelding

Rijksmonumenten centrum mogen kantoren worden

Economie

CENTRUM – het Bredase college gaat akkoord met de verbouwing van de Pelmolen en de IJsfabriek tot kantoorruimte. “Naar kantoren met een klein oppervlak is nog steeds vraag”, stelt het stadsbestuur.

De NV Stadsherstel start dit najaar met de renovatie van de twee historische panden de IJsfabriek en de Pelmolen gelegen aan de Jan van Polanenkade. Dat meldt directeur Kees den Bieman.

In 2009 kocht Stadsherstel de twee gebouwen aan met als doel er kantoren te vestigen. Voor een van die ruimtes is een kandidaat gevonden.

Vorige week heeft het college ook groen licht gegeven. Hoewel het verzoek de panden in te richten als kantoren, wil het stadsbestuur toch medewerking verlenen. Op de panden rust een woonfunctie, maar zijn echter niet geschikt om als woning te kunnen dienen.

“Naar kantoren met een klein oppervlak in kleine solitaire gebouwen is nog vraag”, stelt het college van B&W. “Leegstand is met name aanwezig in grote kantoorgebouwen. Dit biedt kansen voor het behoud van beide rijksmonumenten.”