foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Long stay hotel Ulvenhout komt maar niet van de grond

Economie

ULVENHOUT – Het long stay hotel De Harmonie aan de Dorpstraat 55 in Ulvenhout wil maar niet van de grond komen. Bureaucratie is daarvan de oorzaak, weet eigenaar Peter Werther.

De zaak staat al enige jaren leeg. Werther, tevens eigenaar van Hotel Mastbos in Breda, is als sinds 2009 bezig het bestemmingsplan en het bouwplan voor het hotel en bijbehorend grand café overeen te laten komen. Dat leidde er toe dat het hotel een meter in breedte afnam, van 20 naar 19 meter. “Dat moest om het bouwplan te laten passen in het bestemmingsplan”, stelt Werther.

Maar de vergunning heeft de hoteleigenaar nog steeds niet op zak. “Het is bizar dat procedures zo lang duren”, vindt hij. “Maar ik verwacht het verlossende woord binnen nu en zes weken.” Hij mikt op 1 oktober. “Dan gaan we slopen en meteen daarna bouwen. Dat om overlast voor de omwonenden zo kort mogelijk te laten zijn.”

Die omwonenden waren niet blij dat er een long stay hotel zou komen. Ze verwachtten hordes buitenlandse aardbeienplukkers en seizoenswerkers. Maar Werther zweerde in 2009 dat het hotel gasten selecteert. Hij verwacht vooral expats van internationale bedrijven te verwelkomen in zijn kamers die rond de 750 euro per maand kosten.

De hoteleigenaar kan als de vergunning binnen is meteen beginnen met slopen. Hij heeft alles al klaar staan. “Als er een harde klap te horen is in Ulvenhout, weet je dat we begonnen zijn.”