Koeschijtwedstrijd 01. foto: Jorgen Janssens
Koeschijtwedstrijd 01. foto: Jorgen Janssens

Koe schijt buitenspel

NAC

STEENAKKER - De koe die zondag werd losgelaten op het veld van het Rat Verleghstadion, maakte er een spannende schijtwedstrijd van. Het spel was een initiatief van stichting RedNAC op de Open Dag van de Bredase club.

De Open Dag ging zondagmiddag om 13 uur van start. Voor de fans was er gelegenheid om een handtekening van hun favoriete speler te bemachtigen, er werden rondleidingen door het stadion gegeven, er was de spelerspresentatie, een wedstrijd tussen het supporterselftal en oud-NAC en dan was er dus de koeschijtwedstrijd.

Aan het eind van de dag zou stichting RedNAC bekendmaken wat zij met haar ludieke acties binnenhaalde. Leon Deckers, één van de initiatiefnemers, denkt echter dat de uitslag nog even op zich laat wachten. "We zijn hard aan het tellen", vertelt hij. "We hebben online dingen verkocht, ter plaatse is er geld opgehaald en we moeten alle kosten nog berekenen, maar volgens mij hebben we goed geboerd", lacht hij.

De koeschijtwedstrijd was één van de acties om geld in te zamelen. De viervoeter moest zijn drek binnen een uur in een vak laten vallen. "Het stadion zat vol en de supporters hebben netjes een uur gewacht", vertelt Deckers. "Maar precies één seconde na de officiële wedstrijdtijd, besloot de koe pas wat te laten vallen." Na een blik in de reglementen werd er streng, docht rechtvaardig, een oordeel geveld. "Het vak waar de koe met haar rechterachterpoot stond na negentien minuten en twaalf seconden is het winnende vak", zegt Deckers. "In 1912 werd NAC opgericht, vandaar." Het vak waar de vlaai na die luttele seconde terechtkwam (vak 2571), krijgt de troostprijs. "Daar zullen we nog wel iets ludieks mee doen."

Hoeveel geld de stichting uiteindelijk heeft opgehaald, wordt zondagavond of maandagochtend bekend gemaakt. De Open Dag was volgens Deckers in ieder geval al geslaagd. "Volgens mij was het heel succesvol, er waren ongeveer tienduizend bezoekers, we hadden goed weer en ik heb alleen maar blije gezichten gezien."

Bekijk hier de foto's.