Maar één uur Happy Hour in Breda op vrijdag. De pret is nauwelijks minder. foto Thaddeuz
Maar één uur Happy Hour in Breda op vrijdag. De pret is nauwelijks minder. foto Thaddeuz

Breda trok horecavergunning Showtime Breda te snel in

Economie

CENTRUM – De gemeente geeft de rechter gelijk dat het haar eigen horecabeleid vooruit is gesneld bij het intrekken van de horecavergunning van discotheek Showtime. Breda had eerst een last onder dwangsom moeten opleggen om herhaling te voorkomen.

Op 20 mei trok de gemeente de horecavergunning van Showtime in omdat er werd geconstateerd dat de discotheek alcohol schonk aan minderjarigen. Het handhavingsbeleid horeca van Breda stelt echter dat de gemeente voor de meervoudige overtredingen een last onder dwangsom had moeten geven terwijl de vergunning gelijk werd ingetrokken.

Een voorzieningenrechter bepaalde dat de gemeente wel een horecavergunning mag intrekken, maar dat daar een waarschuwing en een last onder dwangsom aan vooraf moet zijn gegaan. Die waarschuwing werd gegeven 22 april.

Het college is nu van plan die last onder dwangsom alsnog te geven en het intrekken van de horecavergunning ongedaan te maken. Die zaak kwam woensdagmiddag voor de Adviescommissie Bezwaar. Die zaak loopt nog, het college verwacht het advies binnen zes weken.

Een persvoorlichtster van de gemeente Breda kan het standpunt dat de gemeente woensdagmiddag zou hebben ingenomen tijdens de Adviescommissie niet bevestigen.

Eigenaar Hubert van Dijk overweegt een schadeclaim in te dienen om misgelopen omzet te compenseren.