foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Politie ruimt bijna 700 wietplanten

Politie hennepkwekerij

BRABANTPARK - De politie trof dinsdag een hennepkwekerij aan in een woning in de Topaasstraat. In de woning werd ruim 500 hennepplanten aangetroffen. In de woning was sprake van illegale afname van stroom.

De politie kwam de kwekerij op het spoor door een anonieme tip. Er werd een onderzoek ingesteld, waarvan warmtemetingen onderdeel uitmaakten. De metingen bevestigden de melding.

Na aantreffen van de kwekerij werden de 57-jarige man uit Tilburg en de 46-jarige vrouw uit Tilburg, die in de woning aanwezig waren, aangehouden. De twee zijn na verhoor in vrijheid gesteld.

Ook in een pand aan het Markland trof de politie een hennepkwekerij na een anonieme melding. Op de zolder van de woning stonden ruim 160 hennepplanten.

Ook hier was sprake van diefstal van stroom. De verhuurder van het pand start een procedure om de huurder uit te zetten. De man verklaarde dat hij de kwekerij was begonnen omdat hij schulden had. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

In een pand aan de Kraaiendonk vonden agenten een kleine kwekerij aan. In een schuur bij een woning stonden ruim 30 hennepplanten. Er waren meerdere aanwijzingen dat er eerder was geoogst. De 56-jarige bewoonster van het pand is aangehouden.

Ze verklaarde weinig met de kwekerij te maken te hebben en er ook weinig van te weten. Na verhoor is ze in vrijheid gesteld.