foto Peter Visser

NAC nog nul punten

BREDA – NAC heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen verloren. De Bredanaars werden met 2-1 verslagen door Heracles Almelo.

Heracles begon sterk aan de wedstrijd. Overtoom kwam dicht bij een openingstreffer, maar raakte het zijnet. De geluidsman uit Almelo ging hier iets te enthousiast in mee en startte de feestmuziek vast. Voor NAC-verdedigers Koenders en Luijckx en ook voor Schilder was het geen feest, zij kregen al vroeg in de wedstrijd een gele kaart.

Halverwege de eerste helft kwam NAC op een 0-1 voorsprong. De vrije trap van Buijs wordt door Amoah binnengekopt. Vlak voor rust haalt Ten Rouwelaar nog een bal van Quansah voor het doel weg.

Nieuwe verdediger Jordy Buijs herhaalde zijn fout van vorige week door met een overtreding een penalty voor Heracles te verzorgen. Willie Overtoom scoort van elf meter.

De tweede helft wordt beslist door Everton. Hij zet zijn club op een 2-1 voorsprong met een kopbal uit een vrije trap van Vejinovic. De wedstrijd wordt nog even spannend door een bal op de lat van Overtoom en bijna een eigen doelpunt van Ter Horst van Heracles. Heracles komt op vier punten, NAC is nog altijd puntloos.