NAC speelde zondag tegen Heracles, Zonder publiek, dat stond naast het stadion. foto Peter Visser
NAC speelde zondag tegen Heracles, Zonder publiek, dat stond naast het stadion. foto Peter Visser

Raad van Toezicht NAC compleet

Sport

STEENAKKER – De Clubraad van NAC meldt dat de Raad van Toezicht (RvT) na het vertrek van Ronald Clayden als afgevaardigde van de supporters weer compleet is. Donderdag kozen de leden Joost van Mierlo als kandidaat.

In april 2011 verzocht de RvT Ronald Clayden om de rol van voorzitter van het bestuur te gaan vervullen. Clayden stemde hiermee in, waardoor zijn zetel beschikbaar kwam. Van Mierlo neemt die op zich.

Niet alleen de afvaardiging van de supporters, maar de gehele Raad van Toezicht zal zich nadrukkelijk versterken met de toetreding van Joost van Mierlo”, aldus het orgaan van de supporters de Clubraad.

Van Mierlo studeerde Nederlands Recht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, heeft daarna nog een postdoctorale studie Fiscaal Recht gevolgd. Hij is werkzaam geweest als advocaat, bij het Bredase advocatenkantoor AKD Prinsen Van Wijmen.

Verder heft hij een brede juridische kennis en genoot landelijke bekendheid als advocaat in de TVM-zaak en als bestuurslid van de Postcodeloterij Schaatsploeg.

De Clubraad: “Met vertrouwen dragen we Joost van Mierlo voor als kandidaat voor de vacante zetel. Samen met de in december 2010 aangetreden supporter Berry de Kort beschikken de supporters nu over een kwalitatief hoogwaardige afvaardiging met veel ervaring en een ruime expertise op financieel en juridisch vakgebied binnen het toezichthoudende orgaan van de club.”

In december 2010 installeerde NAC Breda de Raad van Toezicht als onderdeel van de bestuurlijke reorganisatie. In deze Raad van Toezicht, welke uit zeven personen bestaat, hebben twee supporters zitting genomen.