Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Schietende Bredanaar verwondt agent Best

Politie

BEST/BREDA - Een 50-jarige Bredanaar is dinsdag gewond geraakt bij een schietpartij met een agent in Best. Ook de 42-jarige agent raakte gewond. De Bredanaar was zelf aanleiding voor het incident. Hij liep gewapend langs het spoor in Best. Een controle door twee agenten liep uit op de schietpartij.

Het schietincident op de Hoofdstraat in Best vond dinsdag 20.00 uur plaats. Zowel de agent als de aangehouden man zijn dinsdagavond naar het ziekenhuis gebracht. Daar zijn zij aan hun verwondingen behandeld. Inmiddels zijn ze allebei uit het ziekenhuis ontslagen. De 50-jarige man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eerder op de avond kwam er bij de politie een melding binnen dat er een man langs het spoor zou lopen die een vuurwapen bij zich had. Op de Hoofdstraat zagen twee surveillerende agenten een man uit een taxi stappen, die volledig aan het opgegeven signalement voldeed. Daarop wilden zij de man controleren.

Bij die controle zou zowel door de politie als door de verdachte enkele malen zijn geschoten. Zowel de 42-jarige agent als de 50-jarige verdachte raakten daarbij dus gewond. De Gezamenlijke Recherche Valkenswaard doet het verdere strafrechtelijk onderzoek. De Rijksrecherche doet verder onderzoek naar het schieten door de agenten. Op de Hoofdstraat in Best waren ten tijde van het incident diverse mensen aanwezig. Niemand van hen raakte gewond.