Afbeelding
Tom van der Put

Bredase winkeldief gesnapt door Bossche opticien

Politie

DEN BOSCH - Een 53-jarige man uit Breda dacht woensdag met een paar montuurtjes een brillenwinkel te kunnen verlaten zonder te betalen. Na dreiging met een mes lukte dat ook. Hij rekende echter buiten het gezichtsvermogen van de opticien en zijn medewerkers. Die konden een goed signalement leveren aan de politie, waarna de man alsnog gepakt werd.

De Bredanaar werd aangehouden op de Nieuwstraat, nadat hij de opticien in de Hinthamerstraat in Den Bosch had verlaten. De man was rond 10.10 uur de winkel binnen gekomen en gaf te kennen wat rond te willen kijken. Een medewerker zag dat de man enkele monturen in zijn zak stopte en vroeg een collega de deur te sluiten. Toen de verdachte dat in de gaten kreeg wilde hij er vandoor.

Op het moment dat de medewerkers hem wilden tegen houden, zei de man dat hij een mes bij zich had. Hierop lieten ze hem gaan en alarmeerden ze de politie. Die kon op aanwijzing van getuigen de man aanhouden. Bij zijn aanhouding bleek hij inderdaad een mes op zak te hebben. Hij had toen geen brillen meer bij zich. De man werd ingesloten voor verder onderzoek.