Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Inval gemeente, politie en Belastingdienst zeven panden

Politie

BREDA – Bij een integrale handhavingsactie vielen de gemeente, de politie en de Belastingdienst op donderdag zeven panden binnen.

De actie vond plaats op diverse locaties in de stad. Onder de zeven panden waren er twee horecagelegenheden en één growshop.

Bij de actie is één aanhouding verricht op grond van de Wet Identificatieplicht. In het totaal werd er voor 400,- euro aan belastingschulden betaald. Bij één van de gecontroleerde horecagelegenheden heeft de Belastingdienst in verband met een openstaande belastingschuld voor 28.000,- euro beslag gelegd op de inventaris van deze gelegenheid.

Daarnaast heeft de gemeente de exploitant een boete opgelegd, omdat er alcoholhoudende drank is aangetroffen zonder dat hiervoor een drank- en horecavergunning afgegeven was. Dit was al de vierde boete bij dit pand voor dezelfde overtreding. Bij het andere horecapand was geen bevoegde leidinggevende aanwezig.

De brandweer heeft vastgesteld dat geen van de bezochte panden voldeed aan de brandveiligheidseisen. Bij 2 panden was sprake van illegale bewoning. Bij één woning werd kamerverhuur geconstateerd, in strijd is met het gebruikersbesluit en het bestemmingsplan.

Op diverse percelen stelt de belastingdienst nader onderzoek in naar de boekhouding. Bij een winkel in verfproducten onderzoekt de gemeente Breda eventuele overtredingen van milieuwetgeving.

Circa 14 medewerkers van gemeente, politie, Belastingdienst en Vreemdelingendienst namen aan de actie deel. Ook is bij de actie een drugshond ingeschakeld.