foto Guido van der Kroef
foto Guido van der Kroef

Inbrekers nog steeds voortvluchtig

Politie

HAAGPOORT – De twee inbrekers, op wie de politie zaterdagmiddag een klopjacht inzette, zijn nog steeds voortvluchtig.

De auto waarin een van de daders ontsnapt zou zijn is gevonden en tot op heden is ook niet gebleken dat een van de daders gewapend zou zijn, wat eerder de gedachte was.

De politie heeft zaterdagmiddag tijdens een klopjacht gezocht naar twee mannen die ingebroken hadden in een woning aan de Amstelstraat.

Bij de actie zijn diverse surveillance eenheden en een politieheli ingezet. Een van de daders stapte bij een echtpaar in een auto, (de zwarte Peugeot) naar later bleek, is hij aan het eind van de straat, weer uit het voertuig gestapt. Er zijn in de richting van die mensen geen bedreigingen geuit. Er is geen sprake van een carjacking.

De 65-jarige bewoner van een pand aan de Amstelstraat verklaarde dat hij rond 13.30 uur door bekenden gewaarschuwd was, dat twee mannen zijn woning binnen gegaan waren. Kennelijk hadden de daders de beschikking over een valse sleutel. Vermoedelijk zijn er enkele sieraden gestolen.

Twee getuigen, die de daders zagen wegrennen in de richting van een bouwterrein, hebben op hun brommers nog een achtervolging ingesteld. De dieven splitsten zich. Een van hen, een blanke man, met blond stekeltjeshaar zou het dak van een gebouw opgeklommen zijn.

De andere dader, een getinte man, rende via de Rijnstraat in de richting van de Oosterstraat. In eerste instantie stapte hij dus in de zwarte auto. Het stel nam de man een stukje mee, waarna hij aan het eind van de straat weer uitstapte. Het echtpaar was naar Rotterdam doorgereden en hoorde later dat hun auto door de politie gezocht werd.