http://www.bredavandaag.nl/nieuws/2011-07-27/woonzorgcomplex-voor-mensen-met-schizofrenie-leistraatfoto Erik Eggens
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/2011-07-27/woonzorgcomplex-voor-mensen-met-schizofrenie-leistraatfoto Erik Eggens

Oeps, foutje. Buurthuis mag toch openblijven

Cultuur

HAAGSE BEEMDEN – Buurthuis ’t Kraaienest blijft toch open. Een contract waarvan wethouders Bob Bergkamp en Saskia Boelema niet meer wisten dat het bestond, houdt het buurthuis overeind. In ieder geval tot 2015.

“Een stomme fout”, zegt wethouder Boelema over het feit dat het college eerder meldde dat het buurthuis dicht moest. Nu blijkt dat het niet mogelijk is omdat het contract, mede ondertekend door de gemeente, bepaalt dat het Kraaienest tot 2015 openblijft.

“Op basis van dat contract komen wij onze verplichtingen gewoon na en blijft het buurthuis open”, stelt Boelema. In het contract is opgenomen dat het buurthuis vanaf 2013 op eigen benen staat, dus zonder geld van de gemeente. “Dat is lijn met wat we als college eerder hebben afgesproken.”

Boelema heeft na de fout meteen andere contracten met buurthuizen opgevraagd. “Ik heb ze opgevraagd en bekeken, maar dat van ‘t Kraaienest bleek een uitzondering op de anderen.” Met het openblijven verandert volgens Boelema niets aan de bezuiniging van 700-duizend euro. “Tot 2012 gaan we dat bedrag realiseren, het moet nu alleen op een andere manier.”

De locaties die in de plannen van het college geschrapt worden zijn Biesdonk, Doornbos, Driesprong, Geeren-Noord, Geeren-Zuid, Inloophuis, Kapelhof, Loper, Scheldestraat, Spoorhuis, Toma, IJpelaar /Overakker, Zilverberk, Dobbelsteen, Haay, Incom en Merhaba.