beeld YouTube/OmroepBrabant
beeld YouTube/OmroepBrabant

SP vreest meer daklozen door sluiting camping Fort Oranje

Politiek

BREDA - De Bredase SP wil van de gemeente weten of en hoeveel Bredanaars dakloos worden als camping Fort Oranje dichtgaat op 1 oktober. SP-raadsleden Maurice Spapens en Patrick van Lunteren hebben het college vragen gesteld over de sluiting van camping Fort Oranje in Zundert.

Zij zijn bang dat door de sluiting ook mensen die oorspronkelijk afkomstig zijn uit Breda op straat komen te staan en dat de gemeente Zundert niet alle inwoners een andere woning kan bieden. Daarom wil de SP weten hoeveel mensen er permanent verblijven op Fort Oranje en hoeveel daarvan oorspronkelijk uit Breda komen.

Ook zijn ze benieuwd naar het aantal zwerfjongeren tijdelijk op de camping woont. Van Lunteren en Spapens vinden dat Breda als centrumgemeente haar verantwoordelijkheid moet nemen door de bewoners na de sluiting va de camping op 1 oktober weer te huisvesten.

De SP hoopt dat het college zich pro-actief wil opstellen, omdat zij denkt dat de gemeente Breda mede verantwoordelijk is voor de problemen op de camping in Zundert.