Afbeelding
Politieteam Weerijs

Negen gewonden bij botsing A16 Hazeldonk

Politie A16

BREDA - Negen mensen zijn in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt bij een ongeval met vier auto's op de A16 bij Hazeldonk. Op de Nederland inkomende rijbaan botsten vier auto's op elkaar. Hulpverleningsdiensten uit Nederland en België werkten samen bij de afwikkeling van de zaak.

Het ongeluk gebeurde omstreeks 01.50 uur tijden een hevige regenbui op Nederlands grondgebied. Vanwege de slechte weersomstandigheden was het verkeer langzaam gaan rijden. Een afremmende achteropkomende automobilist begon te remmen en raakte in een slip. Het voertuig begon te tollen en raakte daarbij diverse auto's. Het gevolg was een groot verkeersongeval waarbij vier auto's betrokken waren en negen gewonden vielen.

In een van betrokken auto's waren vier inzittenden klem komen te zitten. De brandweer knipte de auto open en bracht de inzittenden in veiligheid. In een ander voertuig zat een vrouw die ruim vier maanden zwanger was. Ook zij is met de nodige zorg bevrijd en voor medische controle naar het ziekenhuis vervoerd. In totaal was er sprake van negen gewonden. Een aantal van hen is overgebracht naar ziekenhuizen in België en Nederland. Twee betrokkenen zouden er ernstig aan toe zijn.

Het was een ravage op de snelweg, wat voor de Belgische autoriteiten aanleiding was om de snelweg vanuit België af te sluiten. Er werd vervolgens een internationale omleidingroute gecreëerd. Om 05.00 uur werd de weg weer opengesteld voor het verkeer.