foto Serge Mouthaan
foto Serge Mouthaan

Lasnik klaar voor Feyenoord

NAC

STEENAKKER – NAC's nieuwe aanwinst Andreas Lasnik is helemaal klaar voor de wedstrijd tegen Feyenoord. Althans, hij is naar eigen zeggen fit genoeg om dertig minuten te strijden in het geel-zwart van de thuisclub.

Vrijdagochtend tekende de Oostenrijkse voetballer Lasnik een contract voor twee jaar bij de club uit Breda. De transfervrije speler hield samen met andere clubloze spelers zijn conditie op pijl in Amsterdam. Zeven weken lang iedere dag drie a vier uur op het veld, aldus de kerseverse NAC-speler.

“Ik ben fit. Waarschijnlijk niet vanaf het begin van de wedstrijd, maar ik kan denk ik als het team het nodig heeft dertig minuten voluit spelen. Dus ik hoop dat ik dan al iets kan beteken voor NAC”, zegt Lasnik.

De voormalig voetballer van Willem II trainde vrijdag voor de eerste keer mee met de rest van de selectie. Hij is dan ook blij weer bij een club te zitten. “Ik heb gezien dat er voldoende kwaliteit zit in. NAC had wel een slechte start, maar ik denk dat we de volgende wedstrijden beter zullen doen”, meent Lasnik.

Het was niet de eerste keer dat NAC lonkte in de richting van de Oostenrijker. De eerste contacten werden deze zomer al gelegd. Alleen toen kwam het nog niet tot iets concreets. “Er was ook interesse van wat buitenlandse clubs. Het was niet het juiste moment. Maar NAC heeft mij getoond dat ze mij echt graag wilde hebben. Ik ben erg blij hier te zijn”, zegt de nieuwe NAC-aanwinst.

Lasnik weet uit eigen ervaring dat NAC een grote en trouwe supportersschare heeft en daar kijkt hij ook naar uit. “Dat weet iedereen in Nederland. Ik heb natuurlijk een jaar ervaring opgedaan in de eredivise. Toen heb ik ook laten zien wat ik kan dus ik geloof dat ik belangrijk kan zijn voor NAC.