foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

'Gelooft de gemeente nog in wonderen?'

Politiek

BREDA – De kans dat haar been weer aangroeit, acht de SP Breda op 0 procent, toch moet een vrouw met één been iedere 5 jaar weer een parkeerkaart voor mensen met een handicap aanvragen. “Blijkbaar gelooft de gemeente nog steeds in een wonder dat haar been weer aangroeit.”

De vrouw in kwestie – de SP maakt haar naam niet bekend – leeft volgens de socialisten al 30 jaar met één been. Omdat ze ieder jaar weer bij een ander loket haar parkeerkaart voor gehandicapten moet aanvragen, trok ze bij de partij aan bel.

Fractievoorzitter Patrick van Lunteren hekelt deze in zijn ogen bureaucratische en geldverslindende manier van werken. “Blijkbaar bestaat bij de gemeente elke keer toch weer de hoop dat er wonderen zijn gebeurd en haar been weer is aangegroeid. Als er ergens op kan worden bezuinigd, is het wel op dit georganiseerd wantrouwen”, vindt hij.

De socialisten pleiten er bij het college van B&W voor dat mensen met een aantoonbaar onherstelbare handicap voortaan automatisch een kaart krijgen opgestuurd.