foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

VVD Breda vreest lot klooster Nieuwstraat

Politiek

CENTRUM – De VVD vraagt zich af of het wel goed komt met de renovatie van het klooster aan de Nieuwstraat. Volgens de liberalen heeft de uitvoerder inmiddels zijn bouwmaterialen verwijderd. Dat zou tot brandgevaarlijke situaties kunnen leiden.

Het klooster zou gerenoveerd worden door Woningstichting Geertruidenberg (WSG). Die stichting verkeert echter al geruime tijd in financieel zwaar weer en kondigde al aan projecten te gaan afstoten. WSG gaf daarom eerder al aan een opvolger te zoeken voor Citta Verde, in de geluidswal bij de A27. Breda gaf al aan WSG daarvoor de ruimte te geven.

De signalen die de VVD ontvangt en de berichtgeving over WSG door onder meer BredaVandaag.nl zijn aanleiding voor een brief met vragen aan het college. “Begrijpelijk is dat met onderhoud terughoudend wordt om gegaan als het pand staat te wachten op een grote renovatie. Er kunnen door het stilleggen van werkzaamheden situaties ontstaan waardoor onherstelbare schade kan optreden door bijvoorbeeld vocht”, stellen briefschrijvers Patrick Ernst en Boaz Adank. “Het gaat de VVD aan het hart als wij zien dat goede voornemens niet meer kunnen worden waargemaakt. Zeker ook als hier voor Breda belangrijke monumentale panden bij zijn betrokken.”

De partij wil weten welke projecten WSG in Breda heeft en wat de status hiervan is, en wat voor oplossing B&W zien als blijkt dat onderhoud aan monumentale panden stil blijkt te liggen.