Fundering voor AVHuis, dat de buurman wordt van het Blushuis.foto Erik Eggens
Fundering voor AVHuis, dat de buurman wordt van het Blushuis.foto Erik Eggens

Weer Tilburgse AV-bedrijven naar AVhuis Breda

Economie

BREDA – De twee Tilburgse audiovisuele bedrijven Movedmedia en Siegmund Audiovisuele Produkties verhuizen vanuit Tilburg naar Breda. De ondernemingen vinden begin volgend jaar onderdak in het AVhuis aan de Reduitlaan.

Eerder al werd bekend dat filmproductiebedrijf Lumineus uit de buurstad vertrekt. Naast de Tilburgse ondernemers komen onder andere Gorba Imagineers uit het Zeeuwse Kortgene en de Club uit Amsterdam naar Breda. Inmiddels is er zestig procent van de ruimtes ingevuld.

Movedmedia maakt films óver mensen, vóór mensen. Het bedrijf is vooral actief op het maatschappelijke, sociale, creatieve en culturele vlak en ontwikkelt documentaires, televisieseries, educatieve programma’s, vrije producties, speelfilms, opdrachtfilms en videoclips.

Siegmund Audiovisuele Produkties exploiteert een geluidstudio. Het bedrijf is gespecialiseerd in opnemen, mixen en monteren van geluid ter ondersteuning van beeldmateriaal.

Movedmedia vestigt zich samen met Siegmund Audiovisuele Produkties, 7 vaste medewerkers, freelancers en stagiaires op de tweede verdieping van het AVhuis.

Volgens regionale ontwikkelingsmaatschappij REWIN spreekt het concept achter het AVhuis de bedrijven uit audiovisuele industrie aan en kiezen zij zodoende er voor om te verhuizen naar Breda.

Het AVhuis is een werkplek op de Triple O Campus aan de Reduitlaan, speciaal voor professionals die werken aan beeld, geluid, animatie, games en multimedia.

Naast het eigen kantoor kunnen de ondernemingen in het AVhuis gebruik maken van allerhande faciliteiten in het gemeenschappelijke gebouw. Zo zijn er montageruimtes, is er een filmkamer en een studio geëxploiteerd door commerciële omroep Brabant 10.